Skip to content

Aktuelt

Aktuelle temaer / Debattinnlegg / Saker fra media

Go Open

Økonomiske nedgangstider forventes å øke interessen for fri programvare. Allerede flere hundre påmeldt til årets Go open 16 og 17. April

Konferansen Go open har etablert seg som Nordens største på fri programvare.Arrangøren Friprogsenteret rapporterer om flere hundre påmeldte deltakere til årets samling på tampen av uken etter påske.
Finanskrise, innovasjon og smarte løsninger er noen av temaene under konferansen.

Her kan du følge konferansen på nettet:

http://goopen2009.friprog.no/
Twitter: https://twitter.com/goopen
Flickr: http://www.flickr.com/photos/friprog
http://www.flickr.com/groups/goopen2009
blip.tv: http://friprog.blip.tv/

image image

I tillegg til kjente aktører innen fri programvaremiljøer deltar bidragsytere fra offentlig sektor, teknologimiljøer og næringsliv. Fornyingsminister Heidi Grande Røys og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell er blant de første som entrer scenen.

Seminaret åpnes av Heidi Arnesen Austlid, direktør ved Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare ("friprog") i Drammen.

— Bredden i foredragene er stor, og speiler det enorme antall områder og muligheter som ligger i fri programvare. I år setter mange også søkelyset på at dette er et reelt, trygt og lønnsomt alternativ, understreker Austlid.

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys sier at GoOpen er viktig for offentlige og private virksomheter som vil lære mer om, eller vurderer å bruke fri programvare. GoOpen inspirerer til deling og samarbeid. Å dele er å skape er tittelen på innlegget.

En delingskultur i det offentlige vil kunne gi nye og bedre tjenester til innbyggere og næringsliv, samtidig som det bidrar til deltakelse og demokrati. En sterk offentlig sektor skal bli enda bedre med (bokstavelig talt) alles hjelp!

Bård Vegard Solhjell (blogg) vil snakke om ministeren kan blogge under tittelen: Fra Kongens bord til bloggosfæren.

Bård Vegar Solhjell har blogget siden november 2008. I dette innlegget forteller kunnskapsministeren om sine erfaringer som blogger og reflekterer over hvordan en politiker kan bruke sosiale medier. Link til bloggen

Kilde: Teknisk Ukeblad http://www.tu.no/it/article206021.ece
Friprog – Go Open http://goopen2009.friprog.no/

Mer om fri programvare:

Delingsbazaren er en portal hvor offentlige virksomheter kan dele programvare som er utviklet med offentlige midler. Med 429 kommuner, 19 fylkeskommuner og 431 offentlige etater som har mye av det samme behovet vil Delingsbazaren bidra til å gjøre det enklere for offentlige virksomheter å dele programvare og samarbeide om utvikling.

Hva er fri programvare?

Les mer på Friprog, Wikipedia, IKT Norge

10 år med PC i alle fag

Les artikkelen

Nesodden videregående skole er etter eget utsagn den skolen i Norge – og antagelig i Europa – som har lengst erfaring i å bruke PC i all undervisning og i alle sammenhenger, for alle elever og lærere. Ved årsskiftet hadde man 10 års erfaring med denne maskinen som alle norske skoler nå skal bruke. Erfaringene man har gjort kan være verd å ta med seg, også for andre skoler med kortere fartstid på dette feltet.

(Utdanningsforbundet Bedre skole)

 

IKT – mirakelkur eller tynn suppe?

er en kritisk analyse av sentrale teknologibegreper innenfor skolefeltet. Intensjonen med rapporten har vært å gi en oversikt over tenkningen bak begreper som blir brukt i det skolerelaterte IKT-feltet. Rolf K. Baltzersen

Rapporten i pdf.:ISBN:  978-82-7825-224-6

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: