Skip to content

Nettvett og personvern

Personvern er vern om det personlige individ, men kan inneha noe forskjellig betydning, avhengig av kontekst. To vanlige måter å betrakte begrepet på går ut på å se begrepet i en teknisk og en sosial kontekst. Det tekniske synspunktet går ut på å kontrollere informasjon om en selv og hva den brukes til. Den sosiale tolkningen handler om at alle har et behov for å være alene.

En teknisk definisjon på hva personvern innebærer, går ut på at personvern er et krav om selv å kontrollere når, hvordan og hvor mye informasjon om egen person som spres til andre parter.
KILDE: Wikipedia

Personvernet reguleres av Personopplysningsloven. (Lovdata) Personopplysningsforskriften (Lovdata)
Personvernskolen.no er et nettsted for lærere, foreldre, studenter/elever og andre som ønsker råd og svar knyttet til personvern i skolen utviklet av UninettABC

Om personvern på sidene til Fornyings- og administrasjonsdepertementet
Om personvern på sidene til Datatilsynet

Nettvett.no er et nettsted hvor du finner informasjon, råd og veiledning om sikker bruk av Internett. Informasjonen er rettet både mot private brukere og små og mellomstore bedrifter. Nettvett.no er laget av Post- og teletilsynet på oppdrag fra Samferdselsdepartementet og i samarbeid med andre myndigheter, IKT-bransjen og representanter for brukerne.

dubestemmer.no er et samarbeid mellom Teknologirådet, Datatilsynet og Utdanningsdirektoratet. Målet er å øke ungdoms kunnskap om personvern og heve deres bevissthet om valg man gjør når man bruker digitale medier som internett og mobiltelefon.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: